Najsigurnije aplikacije za dopisivanje

Dopisivanje

Najsigurnije aplikacije za dopisivanje

Najsigurnije aplikacije za dopisivanje i zašto je važno zaštititi svoje razgovore?

Živimo u modernom dobu gdje se većina svari odvija online. Gotovo svaki građanin posjeduje pametni mobitel, a uz njega i brojne aplikacije za dopisivanje. Možemo reći da danas svoju sigurnost uzimamo zdravo za gotovo, osobito kada smo na internetu. Da, često se naglašava kako su određene aplikacije sigurne i da ne moramo brinuti, no koliko je to istina? Govore nam kako velike kompanije vode brigu o našim podacima, ali morate se zapitati da li je to zaista moguće uz ogroman broj korisnika? Nažalost, propusti su mogući i to može koštati velika imena i Vas same. Postavlja se pitanje koje su najsigurnije aplikacije za dopisivanje i kome je najbolje vjerovati?

Vaša privatnost je Vaša stvar, i normalno je da određene informacije želite podijeliti samo s prijateljima ili partnerom. Današnje aplikacije zaista sadrže opcije za što tajnije i privatnije razgovore, no što to znači? Najsigurnije aplikacije za dopisivanje navode kako se Vaši razgovori ne čitaju niti ne spremaju, te da je Vaša komunikacija sto posto sigurna. No, da li je to istina? Sigurno ste vidjeli određene članke ili šaljive slike na temu FBI agenata koji sjede u stolici i čitaju Vaše poruke ili Vas gledaju preko web kamera. Mit ili stvarnost? Vjeruje se kako postoji određeno nadgledanje i kontrola, ali samo u posebnim slučajevima.

Najsigurnije aplikacije za dopisivanje i kojoj aplikaciji vjerovati?

Nekadašnje manje aplikacije za dopisivanje su danas postale dio većih kompanija, što mnogi smatraju alarmantnim upozorenjem za našu privatnost. Rekli smo kako je teško imati sustav koji vodi sto postotnu sigurnost nad milijardama korisnika, i upravo tu se javlja pitanje sigurnosti. Svi smo se susreli s padom rada određenih aplikacija i krenuli smo paničariti što s našim podacima, slikama, kontaktima? Koje su najsigurnije aplikacije za dopisivanje na tržištu? Svi znamo za velika imena, i svi ih koristimo, no oni nikako nisu najsigurnija opcija.

Česti padovi servera mogu u potpunosti izbrisati naše poruke ako ne radimo tjedni ili mjesečni backup, a to može stvoriti itekakve neugodnosti ako je riječ o poslovnom dopisivanju. Koje su najsigurnije aplikacije za dopisivanje? Stručnjaci izdvajaju sljedeće opcije: Signal – Nepopularna aplikacija na našim prostorima, no sigurnost i tajnost razgovora je ocijenjena sa odličnim. Telegram – Odlična aplikacija koja ima mogućnost samouništenja poruka, rađenja vlastitih gif-ova i grupe od 100.000 korisnika. Mana aplikacije je njena nedostupnost u svijetu. Threema – Pozivi pod end to end enkripcijom, poruke koje mogu nestati – no mana je također nedostupnost u određenim zemljama.

Najsigurnije aplikacije za dopisivanje i koje su mane najpopularnijih aplikacija za dopisivanje?

Svijet mobilnih aplikacije je u konstantnom razvoju, što je dobro. Manje razvikane aplikacije često nude kvalitetnije usluge radi manjeg broja korisnika. Sada kada znate koje su najsigurnije aplikacije za dopisivanje, obradit ćemo mane najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. U svijetu dopisivanja, WhatsApp svakako zauzima prvo mjesto. Aplikacija svakako nudi sigurne opcije poput unaprijed određenog dijeljenja fotografija ili file-ova koji se brišu nakon otvaranja. No, veliki problem predstavlja sljedeća stavka – WhatsApp je u vlasništvu Meta grupe (Facebook-a) i upravo se ta najveća društvena mreža nalazi pod konstantom provjerom radi iskorištavanja privatnih podataka.

Uz WhatsApp, Facebook nudi i svoj Messenger koji je tek nedavno uveo Safe mode opciju za dopisivanje. Što nude najsigurnije aplikacije za dopisivanje? Svakako veću sigurnost, manjak korisnika, više opcija za razgovor. Većina nas misli kako određenim postavkama postižemo sigurnost, no te postavke se automatski vraćaju na prvobitne postavke nakon ažuriranja aplikacije. Sigurnost je stvar izbora. Čisto sumnjamo da FBI agent sjedi u stolici i smije se Vašim problemima koje dijelite s prijateljima, ali da bi bilo dobro poduzeti mjere sigurnosti u razgovorima – svakako bi.

Tagovi: