Znakovi da se dopisuje s drugom

Dopisivanje

Znakovi da se dopisuje s drugom

Znakovi da se dopisuje s drugom i kada je u redu posumnjati?

Budimo realni, dopisivanje s drugim ljudima je svakodnevica mnogima od nas. Hobi, zabava, posao – mnogo je razloga zašto se dopisujemo, no što kada ono prijeđe granice? Granice u dopisivanju se često prelaze u vezama. Statistički gledano, najčešće prijevare se događaju preko poruka, a razlog je jednostavna i često puta pretjerana komunikacija. Koji su znakovi da se dopisuje s drugom i kada je u redu posumnjati? Kada bi gledali statistike koji spol više vara, iznenadili biste se rezultatima, jer oba spola podjednako varaju, ali nešto više vode žene. Zašto si onda žene često postavljaju pitanje da li ih partner vara?

Stručnjaci tvrde da žene lakše krenu naprijed i lakše izlaze iz veze, što znači da na vrijeme “rade pripremu”. Maknimo se na trenutak od statistika i pogledajmo koji su znakovi da se dopisuje s drugom? Često gledanje u ekran mobitela rađa sumnju kod svakog, osobito ako se on koristi za vrijeme zajedničkog vremena bez ikakvog objašnjena. Da li je to odmah varanje? Naravno da ne. Mnogi ljudi prirodno provode više vremena pred malim ekranima, a razlog je dugotrajno zaokupljanje sa različitim vijestima, videima, igricama i slično. Kada je onda u redu posumnjati da Vas partner vara? Onda kada se mobitel non stop nalazi na njemu.

Znakovi da se dopisuje s drugom i koji su znakovi za uzbunu?

Prijevara ili preljub je veoma specifična stvar, a javlja se otkako postoje zajednice između dvoje ljudi. Postoje brojni razlozi koji Vam mogu nagovijestiti dolazak prijevare, ali često ih ignorirate. Manjak zajedničkog vremena, česte svađe, neslaganja, predbacivanja – sve su ovo stvari koje čine krunu prijevare. Prijevara je danas lakša nego ikada prije, dovoljno je samo napisati neprimjerenu poruku i učinili ste u često slučajeva nepopravljivu štetu. Društvene mreže i aplikacije za dopisivanje su osmišljene s ciljem povezivanja ljudi, no danas oni slove kao najčešći uzročnici za prijevaru. Koji su znakovi da se dopisuje s drugom i da se kuha prijevara?

Prvi znak je sakrivanje mobitela. Iako partner može obrisati poruke ili ne dopisivati se u određenom vremenu, mnogima je sakrivanje na neki način uzbudljivo. Ukoliko mobitel prečesto svijetli i ukoliko je on okrenut na ekran – moguće je da je riječ o prijevari. Drugi znak je promjena raspoloženja. Kada se partner smije u ekran, a promjeni ekspresiju kada priča s Vama, to je znak da se veselje krije s druge strane ekrana. Da, može biti riječ o smiješnoj poruci ili sadržaju, ali u tom slučaju partner bi to trebao podijeliti s Vama. Treći znak je nezainteresiranost. Opća nezainteresiranost se može dogoditi svakome od nas, ali kada je ona na tapeti samo s partnerom – tada postoji problem. Postoje brojni znakovi da se dopisuje s drugom, no Vi najbolje poznajete svog partnera i njegovo ponašanje.

Znakovi da se dopisuje s drugom i kako ga suočiti s prevarom?

Recimo da su znakovi da se dopisuje s drugom sasvim očiti, što sada? Dokazi su najbitnija stavka, jer bez dokaza osoba može sakriti ili negirati svoje propuste. Mnoge žene će ići toliko daleko da će provaljivati u profile svojih partnera, no važno je naglasiti kako je ovo narušavanje intime Vašeg partnera. Što onda učiniti? Sjednite sa svojim partnerom i recite da trebate ozbiljno razgovarati. Recite mu da su znakovi da se dopisuje s drugom sasvim očiti i da želite obrazloženje zašto. Da, riječ je o sasvim neugodnoj situaciji, ali bitno je pristupiti smireno. Negacija će biti prirodni obrambeni sustav, no u tom trenutku zatražite mobitel partnera. Recite mu da ako nema što za kriti da će bez problema dati Vam njegov mobitel.

U ovom slučaju reakcije će Vam sve pokazati. Naravno, ima slučajeva gdje žene provaljuju u mobitele svojih partnera, ali ovo može napraviti više štete nego koristi. Što ako se prijevara otkrije? U tom slučaju odluka je na Vama samima. Možete tražiti iskupljenje i daljnji rad na odnosu, ali isto tako možete prekinuti sve i oprostiti se partnerom. Možda će Vas iznenaditi činjenica da svi na određeni način varamo, nesvjesno. Teško je ne pomisliti na druge osobe, pričati s drugim osobama, primati i davati komplimente – no sve mora imati svoje granice. Na kraju dana uvijek morate biti svjesni koga imate uz sebe i ne shvaćati određene stvari zdravo za gotovo.

Tagovi: