Osobni kontakti

Osobni kontakti

Osobni kontakti

U otuđenom svijetu osobni kontakti imaju društveno korisnu ulogu

Otuđenje u svijetu i porast osamljenosti su započeli davno prije interneta, a prvi ljubavni oglasi za upoznavanje i spajanje su se pojavili sa redovnim tiskanjem novina i magazina. Kada se internet raširio svijetom ova vrsta oglasa se samo preselila na web oglasnike, posebne web stranice za spajanje partnera i na kraju na društvene mreže i u posebne grupe na mrežama. U otuđenom svijetu osobni kontakti imaju društveno korisnu ulogu, jer povezuju i spajaju osamljene ljude.

Sociološki fenomen otuđenosti proučavaju razni stručnjaci, osobni kontakti nastoje tu otuđenost smanjiti ili barem ublažiti. Bilo da tražite ljubav, samo druženje, jednokratni seks, pratnju za neka društvena događanja ili se samo želite s nekim dopisivati zbog jednostavne potrebe za komunikacijom, pročešljat ćete takve oglase. Mogla bi vas iznenaditi činjenica da su mnogi našli svoje životne partnere, ljubav svog života upravo preko oglasa. Zato se kaže da nije važno kako ste se upoznali i povezali, važno je da ste se našli.

Osobni kontakti su fenomen modernog doba

Samoća je teška i često nepodnošljiva i tražiti izlaz iz nje je i zdravo i moguće, a i potrebno. Ne surfaju svi po ljubavnim oglasima iz romantičnih pobuda, ali se iz takvih spajanja romanca ipak često dogodi. Osobni kontakti su fenomen modernog doba, oni su prilika da se povežete s drugima a da se ne maknete iz vlastitog doma i koriste ih sve dobne, spolne i rodne skupine odraslih osoba, a i mladi se tako povezuju.

Osobni kontakti su vrlo demokratični, fleksibilni i tolerantni, ne diskriminiraju nikoga, na njima se povezuju heteroseksualni i homoseksualni parovi pod istim uvjetima i sa istom diskrecijom. To je platforma na kojoj se nalaze i oni koji ne žele neku ozbiljnu vezu, možda žele samo povremene susrete bez obaveza, možda samo povremeni seks ili samo društvo na događanjima na kojima nije pristojno da se pojave sami, pa zato traže prikladnu pratnju koja može postati i nešto više.

Osobni kontakti mogu biti lijek protiv usamljenosti i vama

Naravno, ima mnogo osoba koje nemaju povjerenja u ovu vrstu upoznavanja i povezivanja, boje se da će biti povrijeđeni, prevareni i iskorišteni. Istina je da na svijetu ima puno varalica i lažljivaca, ali realno gledajući sve to možete doživjeti i od osoba koje ste upoznali uživo. Ono što vam treba biti na umu, osobni kontakti mogu biti lijek protiv usamljenosti i vama, a komunikaciju i povezivanje vodite postupno i polako, korak po korak, bez brzopletosti.

Osobni kontakti obično nude pismeno ili telefonsko upoznavanje, no ako tražite partnere, nastojte se što prije susresti uživo da raspršite svoje sumnje. Ako su vam dovoljni telefon i videopozivi, sasvim je u redu, ako to odgovara i drugoj strani. Jedini most preko ponora usamljenosti je zbližavanje s drugim jednako usamljenim osobama i prvi pokušaj takvog zbližavanja vas može učiniti opreznima, ali to je sasvim u redu kada se povezujete s neznancima. Malo opreza je čuvar vaše sigurnosti.

Tagovi: